Železnički transport robe

Železnički transport robe zauzima prvo mesto kada govorimo o najpovoljnijoj varijanti kopnenog transporta. Idealan za velike i teške terete koji se prevoze na daleke destinacije, naročito u situacijama kada postoje fleksibilni rokovi isporuke. QSL za Vas organizuje međunarodni železnički transport robe kao i železnički transport u Srbiji. Železnicom prevozimo sve vrste robe uključujući i onu koja zahteva specijalan pristup, poput transporta vangabaritnih tereta i opasnih materija.

U skladu sa Vašim zahtevima, vrstom i količinom robe organizujemo direktni transport robe železnicom ili kombinovani i intermodalni transport, kao pojedinačnu vagonsku pošiljku, grupu kola ili maršrutne vozove. Ovakvu fleksibilnost u radu nam svakako omogućava dugogodišnje iskustvo i saradnja sa domaćim i stranim železničkim upravama i operaterima.

Prednosti železničkog transporta robe ogledaju se pre svega u količini robe, ali ne možemo zanemariti i uspešno izbegavanje gužvi na drumskim putevima koje su postala današnja svakodnevica. Takođe tu je i ekološki aspekt jer železnički transport robe čuva životnu sredinu manjom emisijom ugljen-dioksida u odnosu na drumski transport.

Intermodalni transport - kombinovani transport robe

Intermodalni tranport predstavlja transport tereta u istoj transportnoj jedinici uz korišćenje dva ili više vidova transporta. Ono što je ključno kod intermodalnog transporta se ne vrši pretovar tereta prilikom promene vida transporta.

Intermodalni transport se najčešće obavlja železnicom i/ili brodskim transportom dok se početni i krajnji deo obavljaju drumskim transportom koji čini dobitnu kombinaciju jer omogućava dostavu “od vrata do vrata” pogotovo u mestima gde ne postoje železnički terminali.

Intermodalni transport podrazumeva da teret bude prilagođen različitim prevoznim sredstvima kao i mehanizaciji za pretovar. Zbog ovoga najčešće se primenjuje kontejnerski transport, ali se mogu koristiti i druge transportne jedinice poput prikolica, poluprikolica, posebnih železničkih vagona, itd.

Intermodalni transport kontejneri

Vangabaritni transport železnicom

Železnički transport je pogodan za prevoz veoma teških tereta, ali često zbog ograničenja železničke infrastrukture na kojoj se mogu nalaziti tuneli, nadvožnjaci, itd. ne postoje mogućnosti za prevoženje tereta velikih dimenzija.  Iz ovog razloga potrebno je da našim specijalistima za vangabaritni transport železnicom predočite sve detalje o dimenzijama pošiljke i željenoj destinaciji, a mi ćemo se pobrinuti da isplaniramo i realizujemo siguran i isplativ železnički transport.

Prevoz opasnih materija u železničkom transportu

Železnice su najpogodniji vid transporta kada je u pitanju prevoz opasnih materija pre svega zbog svoje bezbednosti koja se ogleda u manjem broju saobraćajnih nezgoda.

Transport opasnih materija železnicom QSL vrši u skladu sa Pravilnikom o međunarodnom železničkom prevozu opasnog tereta (RID).  Sav opasan teret mora biti spakovan u skladu sa propisima i pravilno označen propisanim tablicama sa UN šiframa koje odgovaraju klasi opasnih materija koje se prevoze.

Poverite nama Vaš železnički transport robe​​

Pored usluga železničkog transporta nudimo Vam i mogućnost organizacije utovara/istovara robe, carinjenja i obezbeđivanja kompletne propratne dokumentacije. Svoju robu možete pratiti tokom celog puta, a ukoliko želite da je dodatno osigurate svakako to možete učiniti kod neke od osiguravajućih kuća sa kojima imamo saradnju.

Ukoliko su Vam potrebne bilo kakve informacije ili konsultacije po pitanju organizacije i izbora vrste transporta, propisa i procedura koje ih regulišu naš iskusni tim Vam nudi usluge konsaltinga u logistici.

Pošaljite nam upit i u roku od pola sata dostavićemo Vam najbolju ponudu za železnički transport robe!