Ekspertski konsalting u logistici i špediciji

Konsalting u logistici štedi Vaše vreme i novac

Da li Vam se dešavaju situacije u kojima ne znate koji izbor da napravite? Kako da postupite, kako da odreagujete na najefikasniji način, a da pritom Vaše finansije ne trpe i produktivnost ostane na zavidnom nivou? Možete li brže, lakše, jeftinije?

Možda biste sve mogli sami, ali ne poznajete propise, zakone, procedure. Milion je pitanja, a naizgled jednostavne stvari mogu da se zakomplikuju i da usled nedostatka iskustva, znanja i informacija platite skup ceh.

Jer kako kaže Klaus Moser: “Obrazovanje je skupo, ali je neznanje još skuplje.

Prepustite svoju logistiku najiskusnijima

Prepustite brigu iskusnim profesionalcima, nemojte povlačiti pogrešne poteze i uvek imajte na umu da moderna logistička rešenja nude bezbroj mogućnosti, naše je da Vam predočimo koja je najpogodnija za Vas.

QSL Vam nudi konsalting u logistici, mi imamo odgovore na sva pitanja i nedoumice koje Vam se javljaju tokom puta robe od početne tačke pa sve do krajnjeg korisnika, dužinom celog logističkog procesa. Ne dozvolite greškama da Vam se dogode, sa nama predupredite sve neprijatnosti i eventualne probleme na koje može naići roba tokom svog puta i prepustite brigu naijiskusnijima u ovom poslu.

Svaki Vaš zahtev ćemo pažljivo razmotriti i kroz individualan pristup pronaći najoptimalnije i prilagođeno rešenje koje će pozitivno uticati na Vaš poslovni rezultat. Racionalizujte svoje poslovanje, povećajte produktivnost i kvalitet, smanjite troškove u Vašem lancu snabdevanja.

Kreiramo za Vas sveobuhvatan logistički koncept, Vaše je samo da kažete šta želite. Izuzetno smo fleksibilni, izaći ćemo u susret svakom Vašem pojedinačnom zahtevu i ponuditi Vam kompletnu podršku.

Pored iskusnog i stručnog osoblja, možemo se pohvaliti i modernim tehnologijama kao i savremenom opremom što sve ukupno utiče na efikasnost procesa planiranja, racionalizacije kao i strateškog upravljanja rizicima tokom čitavog lanca snabdevanja.

Saveti kod uvoza i izvoza robe

Uvoz i izvoz robe podrazumevaju stroge zakonske procedure, a greške u ovom poslu se skupo plaćaju. Ne dozvolite sebi sukob sa zakonom i plaćanje velikih penala. Ukoliko imate problem sa određivanjem carinskih tarifa ili Vas muči svrstavanje robe u carinsku tarifu naši iskusni carinski zastupnici pomoći će Vam svojim savetima da predupredite greške i zastoje u kretanju robe.

Trgovina sa zemljama pod sankcijama

Trgovinske sankcije predstavljaju zabranu trgovine određenom robom sa zemljama koje se nalaze na udaru sankcija. Kršenje sankcija ili njihovo zaobilaženje predstavlja krivično delo kažnjivo zatvorom i finansijskim kaznama.

Neke od država koje se nalaze pod sanckijama UN, odnosno trgovinskim embargom Evropske Unije ili Sjedinjenjih Američkih država su: Iran, Južni Sudan, Kuba, Rusija, Severna Koreja, Sirija, Sudan, itd. Osim država pod režimom sankcija mogu biti i određene ličnosti ili kompanije u pojedinim državama. Ukoliko želite da trgujete sa nekim od ovih zemalja morate poznavati sve regulative.

Posebno je za trgovinu osetljiva roba dvostruke namene (RDN), ona predstavlja komercijalnu robu koja se može koristiti i za izradu oružja.

QSL je tu da Vam pomogne u proveri lica i kompanija iz zemalja koje se nalaze pod nekim od trgovinskih sankcija. Takođe mi Vam možemo pomoći u proveri da li se određeni proizvodi nalaze pod udarom kontrole trgovine (Trade Control) ili na listama robe dvostruke namene.

Stojimo Vam na raspolaganju, ukoliko imate bilo koje pitanje ili nedoumicu iz oblasti logistike, transporta i carinjenja robe slobodno nam se obratite, učite od najiskusnijih!