Avio transport robe - kako da najbrže transportujete Vašu robu

Potreban Vam je hitan transport robe sa udaljene destinacije?
Brinete se kako da sigurno transportujete osetljivu i vrednu opremu?

Avio transport robe predstavlja najbolje rešenje za Vaše potrebe, a QSL je tu da Vam ponudi kompletnu organizaciju i najpovoljniju opciju!

Ovaj vid transporta posebnu pogodnost predstavlja u situacijama kada je potrebno brzo reagovati i u što kraćem roku prevesti određeni tovar sa jedne na drugu tačku, a pogotovo kada je reč o udaljenim destinacijama i vrednim pošiljkama.

Glavne prednosti avio transporta u odnosu na ostale vidove:

  • najbrži transport robe sa jedne na drugu tačku;
  • najsigurniji vid transporta robe;
  • najpouzdanija vremena polaska i dolaska;
  • niže cene osiguranja robe;

Avio transport robe “od vrata do vrata“

U zavisnosti od Vaših zahteva QSL je u stanju da Vam ponudi uslugu avio transporta “od vrata do vrata”.

Ova opcija podrazumeva preuzimanje robe na adresi slanja, njen transport do aerodroma, potrebne manipulacije i skladištenja na aerodromu, avio transport do željene destinacije i transport od aerodroma u mestu prispeća pa sve do vrata primaoca.

QSL će se u potpunosti pobrinuti za utovar/istovar robe i time znatno pojednostaviti i ubrzati proces kako bi transport tekao neometano, a Vaša roba bila dostavljena blagovremeno i bez oštećenja.

Pakovanje avio pošiljki

Avio transport robe redovnim linijama obavlja se standardizovanim paletama i kontejnerima koji se uklapaju u dimenzije i oblike tovarnih prostora aviona. Njihovim korišćenjem ubrzava se manipulacija prilikom utovara i istovara. Osim standarnih kontejnera moguća je i upotreba kontejnera sa opcijom održavanja temperature.

Na sajtu kompanije Boeing možete videti tipove i dimenzije standardizovanih avio paleta i kontejnera.

Cargo Charter letovi

Ukoliko imate potrebu za hitno slanje pošiljke na destinaciju do koje ne postoje redovne avionske linije ili veličina Vašeg tereta prelazi standardne dimenzije rešenje su Cargo Charter letovi.

QSL može za Vas izvršiti najam celog aviona (full charter) budući da sarađujemo sa avio kompanijama širom sveta koje su uvek spremne da izađu u susret različitim zahtevima klijenata i ponude najoptimalnije rešenje u pogledu troškova i vremena dostave robe.

Kombinovani transport

Kada Vam vreme transporta nije od presudne važnosti i želite uštedu troškova QSL je u mogućnosti da za Vas organizuje kombinovani transport u kom se pored avionskog roba može prevoziti i drugim vidovima transporta – pogotovo ukoliko u mestu dostave ne postoji aerodrom.

Najčešća je kombinacija avio transporta sa brodskim transportom gde se vrši značajna ušteda u troškovima sa jedne strane, a sa druge strane usled kombinovanja sa avionskim prevozom brodski transport postaje duplo brži.

Tereti sa posebnim režimom

U situacijama kada Vam je potreban transport specifične vrste ili količine robe QSL nudi rešenja kao odgovor na najrazličitije zahteve.

Omogućujemo prevoz robe sa posebnim režimom prateći sve propise u pogledu pakovanja, transporta i dokumentacije kako bi roba neoštećena stigla do primaoca.

Vangabaritni avio transport

Imate brigu kako da najbrže prevezete teret velikih dimenzija ili težine koji prevazilazi standardne dimenzije?

Budući da je za vangabaritni avio transport potrebna velika stručnost i iskustvo naš tim će se za Vas u potpunosti pobrinuti oko pakovanja, zaštite i pratnje robe kako bi na potpuno bezbedan način bila dostavljena na željenu destinaciju.

Angažovanje specijalnih aviona namenjenih prevozu vangabaritnih tereta omogućiće brz i siguran transport do željenog aerodroma. Nakon toga, u dogovoru sa Vama možemo organizovati dalji tok transporta od aerodroma do lokacije koju vi odredite.

Avio transport opasnih materija

QSL poseduje dugogodišnje iskustvo i sopstevni sertifikat za avio transport opasnih materija.

Konsultujte nas ukoliko imate nedoumica oko pakovanja, obeležavanja, propratne dokumentacije i pripreme za transport opasnih materija u skladu sa propisima IATA (međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz). Takođe ćemo Vam rešiti sve nedoumice oko klasifikacije opasnih materija, jer određene suptstance i elektronska oprema koje Vam naizgled deluju kao redovne pošiljke mogu biti klasifikovane kao opasne.

Temperaturno osetljive pošiljke

Vaše temperaturno osetljive pošiljke transportujemo pod posebnim režimom, kroz odlično planiran transport  u specijalnim kontejnerima za održavanje temperature u opsegu od -20 do +30 stepeni Celzijusa.

Vrednosne - VAL pošiljke

Još jedna od naših usluga je transport vrednosnih – VAL pošiljki. Budite bezbrižni jer su sa nama Vaše dragocenosti u sigurnim rukama. Organizujemo njihov transport na najbezbedniji način gde se diskretnost podrazumeva, a Vaša pošiljka stiže na najudaljenija mesta potpuno sigurno i neoštećeno bez obzira na njenu vrednost i veličinu.

Avio transport VAL posiljki

Osiguranje robe u avio transportu

Ukoliko želite, Vašu robu u avionskom transportu svakako možete i dodatno osigurati, QSL sarađuje sa osiguravajućim kompanijama Dunav osiguranje, Generali Osiguranje Srbija i Wiener Städtische osiguranje.

Osiguranje robe u međunarodnom avio transportu podrazumeva osiguranje od opasnosti oštećenja, uništenja ili gubitka.

Prepustite nama Vaš avio transport

Kada govorimo o avio transportu bitno je istaći da možete biti spokojni što se tiče svih carinskih procedura, propisa i dokumentacije. QSL sve obavlja za Vas strogo poštujući direktive Cargo IQ standarda.

QSL vam nudi fleksibilnost u svakom pogledu i omogućava neometan tok Vašeg poslovanja, u najkraćem roku izlazimo u susret svim zahtevima i stvaramo uslove za efikasan, ekonomičan a pre svega siguran uvoz/izvoz robe.

Pošaljite nam upit sa svojim zahtevima i u roku od 30 minuta očekujte našu ponudu.